maanantai 23. huhtikuuta 2012

Tänään vietetään KIRJAN ja
RUUSUN PÄIVÄÄ.
 ATC

Unesco virallisti päivän  kansainväliseksi kirjaa ja tekijänoikeuksia juhlistavaksi vuonna 1995. Ajankohta vaihtelee tosin maittain ja vuosittain. Tänä vuonna se on siis meillä 23.4.
Alunperin eräs barcelonalainen kirjakauppias keksi idean ehdottamalla, että kirjaa juhlittaisiin kahden maailmankirjallisuuden klassikon Cervantesin ja Shakespearen kuolinpäivänä, joka oli 23.4.1616.
Myöhemmin merkitykset ovat muuttuneet, ja nykyisin on tavaksi tullut, että kirjakauppiaat promoavat silloin kirjoja ja kirjailijoita. Me kuluttajat hyödymme siitä erikoistapahtumiin liittyvillä tarjouksilla ja kirjailijatapaamisilla. Kauniiksi tavaksi on myös tullut, että annamme silloin toisillemme - jos ei kirjaa - niin ainakin ruusun. Hyvää Kirjan ja Ruusun päivää!

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Hienosti toteutettu kortti!:) Itseäni häiritsee päivän alkuperä siinä, että nainen saa ruusun ja mies kirjan. Mutta tasa-arvoisena yleisenä kirjapäivänä erittäin kannatettava juttu.

Lupasin kertoa, kun saan tehtyä uuden sivun vaihdettaville korteilleni. Nyt se on olemassa: http://www.flickr.com/photos/elainelouve/sets/72157629837937215/ ja linkki löytyy myös blogistani.

Kesäkuulle olisi suunnitteilla uusi ATC-vaihtotapaaminen. Sanna ehdotti Myyrmäkeä paikaksi, koska sinne pääsee helposti ympäri pääkaupunkiseutua myös julkisilla. Tein aiheesta keskusteluketjun KK:n ATC-vaihdot -ryhmään. Edelleen on voimassa sama kyytitarjous, mitä ehdotin aiempaan tapaamiseen.;) Ollaan yhteyksissä!:)