maanantai 7. toukokuuta 2012

Luontokokemuksia ATC
Minua kiinnosti pitkästä aikaa tehdä kortti vanhalla kuvansiirtotekniikalla. Nyt "digeilijät" varmasti pitävät minua patavanhoillisena - elleivät peräti höperönä . Mutta kun vasta-alkaja olen tässä kortinteossa muutenkin, niin tämäkin on minulle uutta. Nykytekniikka on todellakin loistava apu moneen asiaan, mutta jos ottaa haasteen tehdä jotain omin käsin ilman viimeisimpiä apuvälineitä, niin sekin on mielestäni hyväksyttävää.
Siispä nämä 1920-luvun auringonpalvojat siirsin gessolla viimeisestä Aurinkomatkojen esitteestä ottamalleni pohjalle. Siis uusi ja vanha aika kohtaavat tässä;)

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Hieno kortti!:) Itse olen kyllä käsittänyt, että kaikenlaiset vanhat menetelmät ovat arvossaan korttien tekemisessä. Kuvansiirtoa gessolla tai muulla tavoin olen nähnyt ohjeistettavan monenlaisiin käsitöihin liittyen. Itse en puolestani niitä osaa.;) Tai no, olen kerran käyttänyt siirtopaperia tehdäkseni koristetyynyliinan lahjaksi.

Haiseeko gesso kovastikin? Itse jouduin luopumaan leimanpuhdistusaineesta täysin, kun sain siitä niin pahan astmakohtauksen. Leimasinmusteita ja liimoja voin käyttää, jos pidän ikkunat auki. Mutta etenkään liimahuuruissa en voi olla pitkään. Akryylivärit on vähän niin ja näin. Pystyn maalaamaan, mutta parempi kun annan työn kuivua eri tilassa kuin missä itse olen. Fiksatiivia en ole enää uskaltanut kokeilla, vaikka aikoinaan olen kyllä sitä käyttänyt. Ehkä pystyisi, jos olisi kunnollinen hengityssuojain. En vain ole vielä halunnut investoida sellaiseen.

Raija/A kirjoitti...

Juuri se käsillä tekeminen on mielestäni kaikkein arvoikkainta. Täytyy tuntea että tekee.
Jälki on taiteelista ja mielenkiintoista.
Jaa, tekee mieli kaivaa kessopurkki esiin..voi onkohan kuivunut?
Kivaa kortteilua.