keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Sewing with ATCs/Ompelua ATC-korteilla

*You were born an original, don't become a copy.*   - Coco Chanel
I explain you, why I use Coco Chanel's quote for this hybrid art journal page, which is going to the 'Sewing-theme' at Art Journal Journey Challenge:
Coco Chanel was a world famous French clothing designer and businesswoman (1883-1971). She was from a poor family, and learned to sew during her six years and later found employment as a seamstress.
The Chanel couture became a lucrative business enterprise, employing 4 000 people by 1935. She is the only fashion designer listed on Time magazine's list of the 100 most influential people of the 20th century.
I created my above page using my old handmade ATCs on it. I made the background with four, which I chose from my files. I didn't altere them any way, and added the images on to the background and made the text tag.
Thank you for looking and the comment you leave 👒
👚👗🥻 
*Olet syntyjään alkuperäinen, älä muutu kopioksi* - Coco Chanel
Tämän hybridi/art journal-sivun tein 'Ompelu'-teemaan ja käytin kuvituksena valitsemaani neljää vanhaa käsin tekemääni ATC-korttia, joita en muuntanut millään tavalla. Jos ihmettelet, miksi käytän Coco Chanelin aforismia ompelu-teemaan, selitykseni on se, että hänestä, tuli maailmankuulu vaatesuunnittelija ja business-nainen. Hän oli lähtöisin hyvin köyhistä oloista ja oppinut ompelemaan kuuden vuoden iässä, ja toimi myöhemmin aluksi ompelijan työssä. Chanel-huippumuoti ylsi menestyväksi yritykseksi, joka työllisti 4 000 ihmistä vuoteen 1935 mennessä. Hän on ainoa muotisuunnittelija, jonka Time-lehti on listannut 100n vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon 20.vuosisadalla.
Tein taustan digitaalisesti lisäämällä sille ompelu-aiheisisia kuvia ja kirjoitin mietelauseen.
Kiitos käynnistä ja kommentista 👒

14 kommenttia:

  1. Wonderful page with lots of fun sewing notions.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you 💗 It was nostalgic to work with those old ATCs; I enjoyed 😊

      Poista
  2. Great minds think alike. I'm working on a couple of things that are similar. Yours are much better collages, than mine. I especially love the millinery ATC. Thanks for yet another great entry for Halle's theme at AJJ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment and visiting again, Elizabeth 😘

      Poista
  3. I love that quote also. You do find some super quotes Sirkkis. Coco Chanel was quite the successful woman, especially in a time when fewer woman reached that level of success. And your page is great. I love each of the ATC style pieces on the background. Plus the stitching is really another great addition. I hope you're having a super week. hugs-Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you dear friend, I appreciate your kind words 🥰

      Poista
  4. And thanks for joining Halle's challenge too.

    VastaaPoista
  5. Voi että sä teet ihania atc- kortteja 👍 harmi kun se on jäänyt, mutta ymmärrän, koska joskus vaan pitää jättää asioita pois ja tehdä jotain uutta. Mullakin vaihtelee paljon mitä milloinkin luon 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin tehtiin yksinkertaisilla materiaaleilla: lehtileikkeitä ja liimaa... sitten tulivat kaiken maailman "tökötit", ja allergiani ei tykännyt. Onneksi tuli digitekniikka ja minä kuivalla hiirellä jatkamaan... mutta ATC-kortteihinhan se ei oikein sovellu 😀

      Poista

Thank you for the time you take to leave the comment.
Kiitos ajastasi, jonka käytät kommentin jättämiseen.